Cum se ridică zidurile unei case?

Admin

La fel ca și etapele anterioare, și ridicarea zidurilor se realizează ținând cont de principiile de bază ale caselor pasive legate de izolație, orientare etc

Cum se ridică zidurile unei case?

După ce au fost realizate talpa clădirii, demisolul (citește și: 10 moduri în care poți folosi un demisol) și fundația propriu-zisă cu tot placă, am trecut la ridicarea pereților casei.

Astfel, după ce am terminat de turnat placa de la cota 0, am realizat structura parterului din bare de fier Φ 16 mm. Un lucru foarte important înaintea de executarea zidurilor este aplicarea membranei bituminoase pe întreg perimetrul unde vor fi ziduri, mai puțin în zona stâlpilor. Membrana are rol hidroizolator, fiind necesară aplicarea acestia pe suprafețe curate și uscate. Aplicarea membranei se realizează la rece, cu amorsă bituminoasă, sau la cald, cu ajutorul unui arzător cu gaz.

Zidul propriu-zis poate fi realizat din mai multe materiale: cărămidă, BCA, beton, piatră, lemn. În cazul proiectului nostru, am ridicat zidurile din BCA Ytong cu grosime de 25cm, lăsând zone pentru ferestre mari pe partea sudică, orientarea casei fiind unul dintre cele cinci principii ale caselor pasive.

 

Casa La Izvor - ziduri

 

Proiectul fiind structurat în demisol + parter + etaj, s-a trecut la cofrarea şi turnarea stâlpilor, a buiandrugilor şi desigur a plăcii dintre parter şi etaj, pentru ca operaţiunile de ridicare a zidurilor să se repete şi pentru etaj.

Placa de beton dintre nivele are o grosime 15cm și este realizată din două rânduri de fier Φ 10 mm puse intercalat la partea inferioară, și încă doă rânduri de bare de fier Φ 10 mm la partea superioară, formându-se practic două plase suprapuse.

Imobile