Importanța fundației s-a preluat în multiple domenii, fie că vorbim de educația unui copil, de sănătatea unui om, de o companie de succes și exemplele pot continua. Și în cazul nostru, cu atât mai mult că vorbim de construcții, fundația este etapa care va asigura dezvoltarea corespunzătoare a proiectului pe care ne-am angajat să-l clădim.
Și fundația are fundația ei
Înainte de a începe realizarea propriu-zisă a fundației, au fost efectuate etape importante și necesare pentru a evita executarea greșită a bazei imobilului sau mai rău pentru a evita lucrări de reparații costisitoare.
Vorbim așadar de evaluarea solului. Nu este doar o recomandarea ci mai mult o obligativitate de a întocmi un studiu geotehnic. S-au stabilit astfel calitatea și tipul solului, înclinația, adâncimea de îngheț, adancimea pânzei freatice, riscul seismic, nivelul de coezivitate. Toți acești factori au determinat adâncimea necesară a fundației precum și grosimea acesteia.
Pregătirea terenului a presupus îndepărtarea vegetației (plante, butași, copaci) pentru a facilita trasarea fundației care se poate realiza prin topografie sau măsurători manuale.
Săparea fundației se poate realiza în două moduri în funcție de utilitatea zonei de sub casă: prin săpătură generală (penstru casele cu demisol și subsol) și prin săpătură cu șanțuri.
Așa cum am mai spus și în articolul dedicat izolației corecte a unei fundații, fundația este formată din talpa imobilului (care are scopul să elimine orice neregularitate a terenului) și elevația, armarea acestora realizându-se conform specificațiilor de mai jos. Armarea corectă a unei fundații va asigură rezistența structurii pe care o vei construi ulterior.
Specificații tehnice
Stâlpi
- bare de fier Φ 16 mm
- etrieri Φ 8 mm
Fundație
- bare de fier Φ 12 mm
- etrieri Φ 8 mm
Perete beci / demisol
- bare de fier Φ 8 mm – stil plasă de 20 cm și legat la partea superioară cu grindă din 6 bare Φ 12 mm
Mai multe despre
Cartierul La Izvor