O fundație solidă pentru o construcție rezistentă

Admin

Importanța fundației s-a preluat în multiple domenii, fie că vorbim de educația unui copil, de sănătatea unui om, de o companie de succes și exemplele pot continua. Și în cazul nostru, cu atât mai mult că vorbim de construcții, fundația este etapa care va asigura dezvoltarea corespunzătoare a proiectului pe care ne-am angajat să-l clădim.

O fundație solidă pentru o construcție rezistentă

Și fundația are fundația ei

Înainte de a începe realizarea propriu-zisă a fundației, au fost efectuate etape importante și necesare pentru a evita executarea greșită a bazei imobilului sau mai rău pentru a evita lucrări de reparații costisitoare.

 

 

Vorbim așadar de evaluarea solului. Nu este doar o recomandarea ci mai mult o obligativitate de a întocmi un studiu geotehnic. S-au stabilit astfel calitatea și tipul solului, înclinația, adâncimea de îngheț, adancimea pânzei freatice, riscul seismic, nivelul de coezivitate. Toți acești factori au determinat adâncimea necesară a fundației precum și grosimea acesteia.

Pregătirea terenului a presupus îndepărtarea vegetației (plante, butași, copaci) pentru a facilita trasarea fundației care se poate realiza prin topografie sau măsurători manuale.

Săparea fundației se poate realiza în două moduri în funcție de utilitatea zonei de sub casă: prin săpătură generală (penstru casele cu demisol și subsol) și prin săpătură cu șanțuri.

Așa cum am mai spus și în articolul dedicat izolației corecte a unei fundații, fundația este formată din talpa imobilului (care are scopul să elimine orice neregularitate a terenului) și elevația, armarea acestora realizându-se conform specificațiilor de mai jos. Armarea corectă a unei fundații va asigură rezistența structurii pe care o vei construi ulterior.

 

Armatura demisol

 

Specificații tehnice

Stâlpi
-    bare de fier Φ 16 mm
-    etrieri Φ 8 mm

Fundație
-    bare de fier Φ 12 mm
-    etrieri Φ 8 mm

Perete beci / demisol
-    bare de fier Φ 8 mm – stil plasă de 20 cm și legat la partea superioară cu grindă din 6 bare Φ 12 mm

 

 

Mai multe despre

Cartierul La Izvor

Casa La Izvor (I)

Imobile