10 moduri în care poți folosi un demisol

Admin

Construirea unei case cu demisol necesită câteva aspecte importante legate de proiectare și realizare însă beneficiile ununui subsol pot fi pe măsura așteptărilor

10 moduri în care poți folosi un demisol

Demisolul este un etaj parțial îngropat în pământ, astfel încât podeaua sa să fie sub nivelul solului iar deasupra trebuie să fie obligatoriu parterul.

Condițiile esențiale pentru proiectarea și construirea unui demisol sunt asigurarea unei hidroizolații potrivite, o ventilație bine gândită și ca recomandare – ferestrele demisolului trebuie poziționate spre sud pentru a asigura o lumină îndelungată pe parcursul unei zile. Pe de altă parte este interzisă construirea unei case cu demisol în zone cu pânza freatică ridicată.

Avantajele unui demisol

- De cele mai multe ori suprafața unui demisol se întinde pe toată suprafața sau cel puțin pe o parte considerabilă din construcția propriu-zisă.
- Fiind construit la adâncime, acesta este fixat într-un sol mai stabil și mai tare și implicit va asigura o rezistență mai mare casei.
- Amplasarea sub adâncimea de îngheț va asigura o temperatură constantă a spaţiului..
- Fiind parțial îngropat în pământ, demisolul poate beneficia de o liniște considerabilă spre deosebire de camerele aflate deasupra nivelului solului.

Amenajarea unui demisol

Suprafața considerabilă, temperatura, liniștea și alți factori pozitivi pot conferi o multitudine de moduri în care un demisol poate fi amenajat. Vrei să construiești sau să achiziționezi o casă cu demisol sau deții deja o casă prevăzută cu un astfel de spaţiu şi încă nu ai găsit o utilitate potrivită? Noi îţi propunem 10 idei de amenajare:

1. Sală de sport

Spațiul poate fi mai mult decât suficient pentru amplasarea diferitelor aparate pentru fitness și lucrarea musculaturii, de la bicicletă de partament la bandă de alergat, de la una sau mai multe saltele la suport de gantere sau spaliere pentru gimnastică. Tot ce ai nevoie pentru a te menține în formă.

2. Cramă

Dacă ești pasionat de vinuri, o astfel de încăpere poate fi mai mult decât potrivită pentru amenajarea unei crame cu tot ce este necesar. Pe lângă rafturile de depozitare se poate crea și un loc de degustare pentru tine, familie și prieteni.

3. Sală pentru diferite jocuri

Spațiul poate fi folosit și pentru practicarea diferitelor jocuri precum biliard, foosball, tenis de masă, darts etc. Sau poate un univers al jucăriilor și locurilor de joacă pentru copii.

4. Sală de muzică sau alte pasiuni

Ești pasionat de muzică, poți exersa în voie la instrumentele muzicale, singur sau împreună cu prietenii. De asemenea, pentru alte pasiuni, poate fi amenjat un atelier de croitorie, pictură, foto etc.

5. Birou sau simplă relaxare

Dacă lucrezi de acasă folosirea spațiului ca office este mai mult decât potrivită, și mai mult, amplasarea unei biblioteci, a unei canapele pentru relaxare și a unei măsuțe poate aduce un plus la starea mintală generală.

6. Cinema la tine acasă

Îți plac atât de mult filmele dar în egală măsură și să le urmărești alături de prieteni, pe lângă un sistem audio-video mai ai nevoie de o canapea și câteva fotolii. Iar pentru o atmosferă și mai potrivită poți opta și pentru un minibar și un aparat de popcorn.

7. Un megadresing

Ai invidiat vedetele care își etalau colecțiile de încălțăminte și îmbrăcăminte? Atunci într-un demisol se pot monta numeroase dulapuri și rafturi astfel încât satisfacția ta să fie deplină. Și desigur, mai poți adaugă și un fotoliu și câteva oglinzi.

8. Curățătorie

Vrei să ții departe de camerele obișnuite tot ce înseamnă obiecte de curățătorie? Poți depozita aspiratoarele, coșurile de rufe, poți amplasa o masă de călcat, dacă nivelul de scurge îți permite, și mașina de spălat etc.

9. Bibliotecă

În ciuda apariției multiplelor device-uri digitale, adevărații iubitori de carte încă apreciază să dea o pagină adevărată cu degetele. Dacă te numeri printre aceștia, și o blibliotecă poate fi o modalitate potrivită de folosire a unui demisol, mai ales că poți amplasa un fotoliu și o măsuță ca relaxarea să fie deplină pentru a pătrunde acțiunea cărții pe care o citești.

10. Dormitoare suplimentare

Dacă șii că ai rude sau prieteni care îți trec pragul destul de des și nu îți ajung dormitoarele obișnuite sau ești cel care organizează Revelionul sau alte sărbători ale anului, poți amenaja unul sau mai multe locuri de dormit.

 

Imobile