Natura din natură. Interiorul casei La Izvor (1)

Admin

Când spunem “aproape de natură” nu ne referim doar la poziționarea casei, ci la toate aspectele. Așadar, vom muta elemente benefice ale naturii și în interiorul imobilului

Natura din natură. Interiorul casei La Izvor (1)

Am scris despre avantajele majore de a avea o casă aproape de natură, așa cum vor fi casele La Izvor, dar și în general celelalte proiecte ale noastre.


Dar cum va fi interiorul casei?


Casa La Izvor (I) va fi o casă modernă, o casă pasivă, dezvoltată după ultimele norme legate de eficiență energetică, cu ultimele tehnologii eco, cu impact redus asupra mediului, așa numitul standard nZEB (Nearly Zero Energy Building).
Dar dacă vrei să fii departe de agitația orașului, de aerul poluat, de zgomotul specific, atunci ne-am gândit să “mutăm” elementele benefice ale naturii și în interiorul casei. Să aducem natura cât mai aproape de tine. Și nu vorbim doar de culori, ci și de aer, de lumină și de tot mediul ambiant al imobilului.
Proiectul este dezvoltat pe zone de scenarii aliniate conform cu scopul și activitățile tale curente, fie că vorbim de living, bucătărie sau office. Interiorul va fi realizat în culori calde, vii, naturale, predominante fiind nuanțele de lemn sau ale frunzelor, precum și roșul cărămizilor aparente.
Lumina, foarte bine calibrată, va fi generată cu ajutorul surselor de iluminat cu led, becuri și benzi cu led, simulând astfel lumina soarelui.

 

Casa se aerisește singură


Un aspect foarte important ce trebuie menționat este că omul are nevoie de 25-30m3 aer proaspăt pe oră. Pentru a asigura un aport de aer proaspăt, casa va beneficia de un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Vorbind de căldură, confortul uniform va fi garantat în toate încăperile, temperatura va fi omogenă indiferent de sezon.

Atmosfera va fi întregită cu diverse opere de artă plastică ce vor crea un mediu liniștit, relaxant, mai mult decât o casă.

 

Imobile