Beneficiile de a avea o casă aproape de natură

Admin

Pe lângă peisajul frumos, atmosfera liniștită și înviorătoare, o casă înconjurată de natură are efecte de durată asupra sănătății tale și a familiei tale.

Beneficiile de a avea o casă aproape de natură

Ferestre mari, un must-have

O casă construită într-o zonă care permite vederi panoramice sau cu vegetație și copaci în apropiere trebuie să aibă ferestre mari care să-ți permită să admiri peisajul frumos. Ce poate fi mai reconfortant decât să stai pe canapea, eventual să bei o ceașcă de cafea, și să admiri copacii, frunzele, priveliștea.

Casa cu ferestre mari


De ce a trăi în apropierea naturii te-ar putea face să trăiești mai mult

Un studiu publicat în revista Environmental Health Perspectives a constatat că oamenii care trăiesc în zone „mai verzi”, cu mai multă vegetație în jur, au un risc mai scăzut de mortalitate. Diferența se datorează unor factori precum îmbunătățirea sănătății mintale, angajamentului social și activităţii fizice.
Conform unui articol publicat de Wshington Post, cercetarea are la bază un studiu vast pe termen lung realizat de Harvard care strânge informaţii bianuale de la peste 100.000 de asistente din SUA încă din 1976. Iar noua lucrare a analizat date privind participanții între 2000 și 2008, luând în considerare orice decese și cauzele lor. Cercetătorii au folosit și date din sateliți pentru a evalua și cantitatea de vegetație din jurul casei fiecărui participant.
Astfel, cercetătorii au calculat că oamenii care locuiesc în zone înverzite au o rată de mortalitate non-accidentală cu 12% mai mică decât cei care trăiesc în locuri mai puțin verzi.

În condițiile în care poluarea a crescut foarte mult în ultimele decenii, este clar că vegetația asigură în primul rând un aer mai curat. În plus, toți oamenii sunt încurajați să se relaxeze cât mai des în parcuri pentru aerul curat, mișcare și interacțiunea cu alți oameni, factori ce ajută la îmbunătățirea stării generale a sănătății.

Deducem astfel un alt beneficiu al naturii asupra omului, sănătatea mintală. „Am fost cu adevărat surprinși să aflăm că starea sănătății mintale a determinat în proporție de aproximativ 30% relația dintre verdeață și mortalitate”, a spus Peter James, autorul principal al studiului și asociat de cercetare la Școala de sănătate publică Harvard T.H. Chan (Harvard T.H. Chan School of Public Health).

SGI (Strong Grup Imobiliare) a ales să investească în acest sector al imobiliarelor, cel care să îndeplinească acele condiţii ce asigură omenilor o viaţă mai bună, mai curată, mai liniştită.

Howard Frumkin, decanul școlii de sănătate publică de la Universitatea din Washington, declara: “Dacă am avea un medicament care prelungește viața ... acesta ar fi cel mai bun medicament al deceniului. Dar noi nu avem un astfel de medicament, cu excepția acestei ‘vitamine N’ – natura.” Astfel, şi noi am ales să folosim această vitamină pentru sănătatea oamenilor.

Imobile