De ce este importantă izolația sub placa de fundație?

Admin

Fundația reprezintă zona prin care se pierde până la 20% din volumul total de căldură irosit dintr-o casă. Deși acest procent ar fi suficient pentru a concluziona din start această problemă, vom detalia și alte aspecte pentru înțelegerea necesității unei izolații corespunzătoare a unui imobil

De ce este importantă izolația sub placa de fundație?

Pentru noile construcții, normele de analiza de eficiență energetică prevăd în mod concret principiile de realizare a termoizolării și etanșării la standard de casă pasivă.

Izolația corespunzătoare a unei fundații, inclusiv sub placă, reprezintă așadar unul din aceste principii.

Deși toată lumea ar trebui să înțeleagă aspectele financiare menționăm totuși următorul cerc vicios: o izolație necorespunzătoare va duce la pierderi importante de căldură, implicit de energie, care se va reflecta automat în facturi mai mari.

Conservarea căldurii în perioadele reci dar şi o izolaţie bună pe timpul verii va asigura codițiile unui mediu termic confortabil.

Pentru a asigura o eficiență energetică maximă, clădirea nu trebuie să prezintă punți termice cu exteriorul, să se creeze astfel un circuit închis izolat. De accea este clar că pe lângă structurile de bază precum pereții, acoperișul și ferestrele, este necesară o izolație corectă și a întregului sistem de fundație.

Pentru izolarea plăcii se folosește polistiren extrudat care se distinge printre produsele cu un coeficient scăzut de conductivitate termică (de la 0,03 W / (m • deg)).

Avantajele plăcilor de polistiren extrudat:
-    coeficient scăzut de conductivitate termică
-    rezistența la compresiune
-    nu absorb apa
-    durată de viață de cel puțin 50 de ani
-    protejează betonul de un contact direct cu umiditatea

 

Având o capacitate foarte buna de a rezista la acțiunea umidității și rezistând ciclurilor de îngheț/dezgheț polistirenul extrudat este utilizat cu precădere în zona fundațiilor și izolațiilor subterane.

Polistirenul extrudat (albastru, roz, portocaliu, verde etc.) este usor de instalat, are greutate redusă şi permite realizarea unui strat continuu de protecţie termică şi protecţie la umiditate a pereţilor, fundaţiei şi acoperişului casei, contribuind astfel la eficienţa sa energetică.

 

Imobile